Брашна и зърнени храни
0.00 лв.
Грахам е вид пълнозърнесто брашно. Брашното е един от най-старите хранителни продукти, познати на човечеството, получен вследствие на смилането на някакъв вид зърнена култура. Пълнозърнестите брашна, в т.ч. и грахам, се произвеждат от трите слоя на зърното. В брашното тип 1850 (грахам) има повишено пепелно съдържание.
2.90 лв.
Консумирането на нахут и нахутено брашно е чудесен начин да увеличите приема си на фибри. Множество изследвания показват, че именно заради високото си съдържание на фибри нахутът редуцира риска от появата на сърдечно-съдови заболявания, от затлъстяване, диабет и някои ракови болести. Нахутеното брашно балансира нивата на холестерол, понижава високото кръвно налягане и предпазва от сърдечни заболявания.
2.90 лв.
Високо съдържание на белтъци, хранителни влакнини, цинк, калций и фолиева киселина. Подходящо за приготвяне на безглутенови храни.
1.70 лв.
Брашното от рожков е богато на витамин B1 и B6. То е изключителен източник на минерални елементи, най-вече калий, калций, мед и манган. По отношение на макромолекулите – тук въглехидратите имат значителен превес. От тях преобладава захарозата, следвани от глюкоза и фруктоза. Продуктът е много богат и на фибри. Те могат да понижават нивата на серумния холестерол.
1.00 лв.
Брашното от царевица е богато на витамини от група В и желязо. Тази комбинация избягва анемията за тези, които постоянно добавят това брашно към печенето.
1.90 лв.
Копривеното брашно се прави изцяло от изсушени и смлени на прах връхчета от коприва. То е изключително богато на желязо. Брашното от коприва може да бъде добавяно към различни тестени изделия, както и към супи, салати или да се използва за направата на каши.
1.90 лв.
Използването на брашното от лен понижава нивата на холестерол в кръвта. То е полезно и регулира чревните спазми и предотвратява запек. Носител е на много витамини, минерали, протеини и ензими. Притежава всички компоненти за поддържане на вашето тяло. Храните съдържащи ленено брашно са лесно смилаеми.
2.00 лв.
Овесените трици не губят полезните си качества след топлинна обработка, така че освен да ги консумирате накиснати в прясно или кисело мляко, може да приготвяте с тях палачинки и тесто за различни сладки и солени изделия.
2.00 лв.
Хранителни свойства в 100 г овесени ядки: 390 ккал; 13 г белтъчини; 7,5 г мазнини; 66 г въглехидрати
2.00 лв.
Овесените ядки са богати на пълноценни белтъчини, мазнини (предимно ненаситени мастни киселини) и въглехидрати, витамини от групата В, РР и Е, минерали (калций, калий, магнезий, фосфор, желязо и мед) и фибри.
0.00 лв.
Пшеничните трици са хранителен продукт, богат на баластни вещества. Улесняват храносмилането и регулирането на стомаха, като същевременно намаляват чувството за глад и дейстават разхлабващо. Приемат се смесени с една чаша течност (прясно или кисело мляко, супа, плодов или зеленчуков сок).
JoomShopping Download & Support