Брашна и зърнени храни

0.00 лв.
Грахам е вид пълнозърнесто брашно. Брашното е един от най-старите хранителни продукти, познати на човечеството, получен вследствие на смилането на някакъв вид зърнена култура. Пълнозърнестите брашна, в т.ч. и грахам, се произвеждат от трите слоя на зърното. В брашното тип 1850 (грахам) има повишено пепелно съдържание.
2.90 лв.
Консумирането на нахут и нахутено брашно е чудесен начин да увеличите приема си на фибри. Множество изследвания показват, че именно заради високото си съдържание на фибри нахутът редуцира риска от появата на сърдечно-съдови заболявания, от затлъстяване, диабет и някои ракови болести. Нахутеното брашно балансира нивата на холестерол, понижава високото кръвно налягане и предпазва от сърдечни заболявания.
2.90 лв.
Високо съдържание на белтъци, хранителни влакнини, цинк, калций и фолиева киселина. Подходящо за приготвяне на безглутенови храни.
1.70 лв.
Брашното от рожков е богато на витамин B1 и B6. То е изключителен източник на минерални елементи, най-вече калий, калций, мед и манган. По отношение на макромолекулите – тук въглехидратите имат значителен превес. От тях преобладава захарозата, следвани от глюкоза и фруктоза. Продуктът е много богат и на фибри. Те могат да понижават нивата на серумния холестерол.
1.00 лв.
Брашното от царевица е богато на витамини от група В и желязо. Тази комбинация избягва анемията за тези, които постоянно добавят това брашно към печенето.
1.90 лв.
Копривеното брашно се прави изцяло от изсушени и смлени на прах връхчета от коприва. То е изключително богато на желязо. Брашното от коприва може да бъде добавяно към различни тестени изделия, както и към супи, салати или да се използва за направата на каши.
1.90 лв.
Използването на брашното от лен понижава нивата на холестерол в кръвта. То е полезно и регулира чревните спазми и предотвратява запек. Носител е на много витамини, минерали, протеини и ензими. Притежава всички компоненти за поддържане на вашето тяло. Храните съдържащи ленено брашно са лесно смилаеми.
1.50 лв.
Мюслито е суха комбинация от плодове, ядки и пресовани житни култури.
2.00 лв.
Овесените трици не губят полезните си качества след топлинна обработка, така че освен да ги консумирате накиснати в прясно или кисело мляко, може да приготвяте с тях палачинки и тесто за различни сладки и солени изделия.
2.00 лв.
Хранителни свойства в 100 г овесени ядки: 390 ккал; 13 г белтъчини; 7,5 г мазнини; 66 г въглехидрати
2.00 лв.
Овесените ядки са богати на пълноценни белтъчини, мазнини (предимно ненаситени мастни киселини) и въглехидрати, витамини от групата В, РР и Е, минерали (калций, калий, магнезий, фосфор, желязо и мед) и фибри.
0.00 лв.
Пшеничните трици са хранителен продукт, богат на баластни вещества. Улесняват храносмилането и регулирането на стомаха, като същевременно намаляват чувството за глад и дейстават разхлабващо. Приемат се смесени с една чаша течност (прясно или кисело мляко, супа, плодов или зеленчуков сок).
Резултати 1 - 12 от 14
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support